www.paleisopdemeir.be

 

Kom

 

Wanneer we u vragen om te komen, dan willen we het u ook gemakkelijk maken. U vindt in dit deel van de website alle informatie om uw bezoek te reserveren, hetzij individueel hetzij in groep.

Het liggingsplan helpt u de weg vinden. De mogelijkheden om het Paleis op de Meir te bereiken via het openbaar vervoer staan duidelijk aangegeven.

Hebt u een vraag of bemerking? Aarzel dan niet ons te contacteren.

 

Beleef

 

Een bezoek aan het Paleis op de Meir doet u het verleden weer beleven.

 

Dit onderdeel van de website geeft u alvast een voorsmaakje. Een groeiend aantal fotogalerijen toont u alle facetten van dit markante gebouw. Meer dan 250 jaar geschiedenis wordt uit de doeken gedaan vanuit verschillende invalshoeken. Wie resideerde er zoal doorheen de jaren? Welke verbouwingen onderging het Paleis? Welke zijn de belangrijkste vertrekken, onderdelen en kenmerken?

 

U zult hier ook het nieuwsarchief vinden.

 

Proef

 

Het Paleis op de Meir, da's komen, beleven... en proeven!

 

“Antwerpen, stad van Rubens, Zoo en diamanten. Stad aan de Schelde met je kathedraal, met je verhalen over Brabo en je Lange Wapper. “A”, metropool aan de haven, thuis van verrassende gebouwen, zoals: je eigenste Paleis, midden op de Meir…”

 

Associaties met Antwerpen zijn niet van de lucht: wanneer het over eten gaat, heb je de Antwerpse handjes, om te drinken is er het Antwerps 'Bolleke’. Cultuur? Dan denk je De Kathedraal, het Rubenshuis, de Antwerpse musea en nu ook… het Paleis op de Meir.

 

U leest het goed: midden in het kloppende commerciële hart van Antwerpen staat een heus paleis. U bent er ongetwijfeld al aan voorbij gewandeld. Het Paleis op de Meir is het imposante gebouw op de hoek van de Meir en de Wapper. Vandaag kunt u er terecht voor een boeiende brok geschiedenis, een heerlijke lunch en betoverende chocolade!